Страници

четвъртък, 19 март 2015 г.

Коли под наем София

2012 - оборотите по-ниски, скоростта все така висока
Въпреки мрачните дискусии в медиите в повечето развити индустриални държави автомобилната година 2011 беше добра. В много случаи при производството, продажбите и износа статистиката ще отбележи ръст. В България, както обикновено, нещата са малко по-специални, но от Ловеч все пак идват положителни сигнали за промяна. Още днес ясно се вижда, че развитието на автомобилния пазар през 2012 година няма да е равномерно. Насрещен вятър ще има в изобилие, така всички ще трябва още по-осезателно да стягаме коланите и запретваме ръкавите. Но ако световните финансови пазари успеят да се стабилизират, това ще бъде добре за всички.
Характерното за последните две години постоянно покачване на цените на горивата, съчетано с относително стабилни продажбени цени за новите автомобили, вероятно ще се запази. Благодарение на сериозните инвестиции в по-икономични конвенционални двигатели, както и чрез разрастването на пазара за електро-мобили, зависимостта ни от цените на нефта в бъдеще ще намалява. Все пак само за една година броят на моделите с СО? емисии под 130 г/км е нараснал с повече от 50 процента. Като цяло продажбите на нови автомобили през 2011 година надхвърлиха 65 милиона единици. Перспективите за 2012 година също са коли под наем софия положителни. Очакванията са за повече от 68 милиона. С изключение на Европа и Япония повечето промишлени райони ще имат стабилен растеж, който върви ръка за ръка с увеличаващи се продажби на коли, така че производителите ще продължат да черпят свеж финансов ресурс за амбициозните си производствени програми. Въпреки спада на темпото през 2012 година в Китай се очаква 8%, а в Индия дори 10% ръст при новите автомобили. За САЩ очакванията са за увеличаване от 5%, а най-голям скок в количествено измерение се очаква в Бразилия. Дългосрочно автомобилната промишленост ще си остане важен двигател на прогреса. Според експертите до 2020 година световният пазар на нови коли ще надскочи 90 милиона единици.Някои от най-интересните предложения на производителите, които ще видими още през 2012, представяме в този специален брой на А1ЯО В1Ш. Приятно четене!

Morgan  като Дядо Коледа

Звън на камбанки? Шейната на Дядо Коледа? Това май остана в миналото. Днес дори и добрият старец иска да се забавлява, когато пътува и разнася подаръците. Неговото желание за подарък е Могдап Тпгее\л/пее1ег, новият модел на удоволст-  вието „Хо-Хо". Това е подходящият автомобил за святата нощ, тъй като по заледените пътища единственото задно колело ще накара кръвта ви да закипи. Сега вече знаем защо Дядо Коледа идва все със зачервени бузи - той винаги се забавлява!
Злополука на седмицата коли под наем софия
• Пострадали спасители - дв; ма полицаи се простили с пот новата си служебна кола г време на спасителна акци: Служителите на реда извади; пияна шофьорка (37) от неш автомобил,аварирал в канал; пътя. Докато полицаите р( гистрирали произшествиет жената се качила зад волана \ полицейската кола, дала газ и I забила във водния канал. Пол! цаите се хвърлили да я спасявг Накрая и тримата се озовали болницата.
Цитат на седмицата
»Така след трети! пропуск пътниците започват да смята1 Волфсбург не за град, а за импресионистична картина,тъй като силуетът му преминава неясно и замъглено покрай
прозореца.«
Вестник „01е 2еИ" за автомобилния град на УЖ, където експресните влакове забравят да спрат
Число на седмицата коли под наем софияДобре - признаваме, че таз библия на Реггап е малко скъг за Коледен подарък, но пък напълно подходяща като МЕ лък жест на внимание за зг палените фенове на маркат, Епго 01атап1е ЕсМюп струе 250 ооо долара. За т; получавате 37 килограма фин история и благородно конче 1500 истински диаманта (З карата). Заинтересованите трябв да побързат: за всяка държав е предвиден само по един ек земпляр.

АУДИ висока цел за четирите пръстена

• АУДИ има висока цел - да изпревари ВМW  . Ще се опита да го направи с 16 нови модела, които ще бъдат пуснати на пазара през настоящата година, като стартът ще бъде с АЗ. Компактният модел ще се появи през юни с з врати, още преди Со1т. Някакъв важен напредък? От АисИ обещават такъв при комфорта, сигурността и динамиката. В края на 2012 г. ще го последва 8  Моделът с пет врати на малкото А! ще бъде при дилърите още в края на зимата - с 1,4-литровия бензинов мотор със 140 к.с., който ще пести гориво посредством изключване на два цилиндъра. Значително по-скъпи в техническо отношение ще бъдат А6 НуЪпй (от януари) и А8  . И двата модела с по два агрегата, като при 0^5, ще бъдат сериозна алтернатива на дизеловите мотори ТВ1 и ще бъдат предназначени предимно за пазари като САЩ и Китай. На тези пазари се очаква и бум на цяла флотилия спортни модели. 86 и 87 с нов 4-литров битурбо У8 са с 420 к.с., но залагат на същия трик за пестене
като Аг. когато отстъпите от педала на газта (движение по инерция), някои от цилиндрите се изключват. От същия работен обем 88 от май ще изтръгне 520 к.с. - трябва да има диференциране. Такова ще поддържат и К8 5 и К8 4 Ауапт.: те са с мощност 450 к.с, точно толкова, колкото последното 88 - то-
А8

Тук падат всички табута! Луксозното Аио1! комбинира 4-цилиндров бензинов агрегат (211 к.с.) и електромотор (54 к.с.), които правят обща мощност 245 к.с. Литиево-йонните акумулаторни батерии в задницата намаляват обема на багажника до 335 литра, но позволяват само кратко пътуване изцяло на електричество. Още от януари А6 НуЬпо1 ще предложи същата техника.


BMW: народните „баварци" идват-дори с 6-цилиндрови мотори

Тази новина е по-яка и от фойерверките за Нова година: 6-цилиндровият двигател ще продължи да живее в Серия 1, BMW се вслуша в молбите на феновете. В Мюнхен е видян прототипът, който имал по една ауспухова тръба от всяка страна - сигурен знак, че топмоделът 1351 с 320 к.с. ще бъде кулминацията на предстоящата да бъде пусната на пазара през септември Серия 1. След новата Серия З (дебют през февруари) през септември ще се появи и Тоигш}*, който ще бъде по-талантлив от всякога: по-скосеното му задно стъкло, по-големият багажник (близо 490 литра) и новата механика на сгъване ще превърнат BMW в по-практичен „благородник" в сравнение с АУДИ А4 АУДИ и Мегседес С-класа Т-модел. Двигателите в Тоипп§ (два дизелови и два бензинови с 163 до зоб к.с.) са от ли- музината, в която баварщ ще представят техническг си кулминация: АУДИ А4  з ще ползва техниг та на Серия 5 хибрид. Тя I бъде представена още пр пролетта и ще комбини турбобензинов двигател с 3< к.с. и електромотор с 54 к BMW обещава разход на г риво с цифрата 6 преди зап таята - икономични ка: дизели, но с по-ниски вредь емисии. Толкова премиер биха били предостатъчни: цяла година, но BMW  още новости. Серия 6 Сга Соире с четирилрати от месец юни ще претендира г титлата „най-красиво BMW като за двата 6-цилиндров агрегата на старта (640(1 с 31 к.с., 6401 с 320 к.с.) ще трябв да се бръкнете доста здрав - от 79 500 евро. През есент ще ги последва новият У8 битурбо, който ще бъде с 45' к.с. Още по-мощно, по-скъп! коли под наем софия